Online kurs vererek para kazanma yöntemi son zamanlarda teknolojinin gelişmesi ile beraber merak edilmektedir. İnsanlar eğlenmek ve sosyalleşmenin dışında birçok sebepten ötürü internette vakit geçirmektedir. Aynı zamanda yeni bilgiler edinmek ve her konudan haberdar olmak için internet kullanımı giderek artmakta. Yeni oluşturulan bir yazılımı nasıl kullanacağınız hakkında bilgi sahibi olun. Büyük olasılıkla Youtube üzerinden bu konu hakkında birçok bilgiye erişebilirsiniz.
Sadece buzdolabında bulunan 4 malzeme ile yemek hazırlamak mümkün mü, Hemen internete bakın çok kolay bir hale gelmiştir. İnternet öğrenmiş olduğunuz bilgiler sayesinde para kazanabilmek için oldukça büyük bir nimet haline geldi. Bazı insanlar bunu Blog yazarak yada site oluşturarak yaparken bazıları ise online kurs açmaya başladı.
Online Kurs Vererek Para Kazanma

Çoğu kişinin bilgili oldukları bir konuyu başka bir insana öğretme konusunda çok tereddütlü olsa bile aslında bunu yapmak o kadar zor değildir. İlk başlarda başlangıç seviyesinde bir bilgi sahibi olmanız yeterli olsa bile zaman içerisinde bunu 4’e, 5’ katlamanız gerekecektir. Sanat ve fotoğrafçı çekiminden kişisel gelişim, resim, müzik, aşçılık gibi birçok konu arasından birini seçerek kendinize online kurs vererek para kazanma yöntemini uygulayabilirsiniz. Birçok kişi gitar ve yazılım başta olmak üzere birçok alanda Online kurs vererek para kazanma yollarını yapabilirsiniz.
Online Kurs Vererek Para Kazanmanın Olumlu Yönleri
- Kullanımı kolay olan online platformlar bu işi daha kolay bir hale getirdi.
- Şu anda yaptığınız işi daha iyi bir konuma getirmek için online kurs açabilirsiniz.
- Aynı online kursu devamlı satmaya başlayarak pasif gelir oluşturabilirsiniz.
- Online kursunuzu reklam amaçlı kullanarak insanlara diğer ürünlerinizi gösterebilirsiniz.
- İnternetten geniş bir platform olduğu için bütün dünyaya erişim sağlayabilirsiniz.
- Kursunuzu satın alan kişiler zamanla diğer hizmetlerinizden de yararlanmak isteyecektir.
Kullanıcıların online kurs vererek para kazanma yolarında eksik olarak gördükleri şeylerden bazıları şu şekildedir;
- Online kurs oluşturmak çok zaman isteyen bir iştir.
- Tercih ettiğiniz platforma göre belirli bir komisyon ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Her kurs başarılı satış rakamlarına ulaşamayabilir.
- Kursunuz için doğru bir fiyat analizi yapmalı ve rakipleriniz varsa öne geçebileceğiniz hamleler oluşturmalısınız.
Kurs Konusu Belirleyin
Öncelikle bilgili olduğunuzu düşündüğünüz şeyler hakkında bir liste oluşturun. Belki ailenizden biri yada arkadaşlarınızdan birkaçı sizin bilgili olduğunuz bir konu hakkında yardım isteyebilir. Yada yaptığınız bir iş ile ilgili ( otomobil tamiri ) gibi bir konuda Online kurs vererek para kazanma yolunda ilerleyebilirsiniz. Yeni başlayacaklar için öncelikle hobilerinize ve kesinlikle deneyimli olduğunuza inandığınız bir konuda plan oluşturmalısınız.

Pazar Araştırması Yapın
Elbette kimsenin satın almayacağı bir kurs için saatlerinizi ve nakit paranızı harcamak istemezsiniz. Birçok kişi vermiş olduğunuz bilgilerden yararlanmak isteyebilir ancak asıl soru şu, Para ödemek isterler mi? Kursunuzu hazırlamadan önce belirlemiş olduğunuz konunun insanların ihtiyaç duyduğu bir şey olduğu ve satın alınacağı konusunda emin olduğunuz bir şey olmasına dikkat etmelisiniz.
Kursunuzu Planlayın
Eğer kursunuzu satacak bir Pazar içerisine girdiğinizi düşünüyorsanız, diğer bir nokta ise bu kursun içeriği olacaktır. Kursun doğası gereği, kurs içerisinde belirlediğiniz konu hakkında en ince detaylara kadar bilgi aktarmalı ve insanların kafasındaki bütün soru işaretlerini kaldırmalısınız. Kurs yazılan blog gönderiler gibi yüzeysel olmamalıdır.
Kursunuzu planlamanın daha kolay olması için konularınızı başlık başlık ayırmalısınız. Her bir başlık yeni bir konu girişi olmalıdır. Örneğin evden çalışmak ve iş kurmak üzerine bir kurs oluşturdunuz. Daha öncesinde hazırlamış olduğunuz planları başlık başlık ayırarak bunu kurs içerisinde insanların daha kolay ulaşabilecekleri bir hale getirebilirsiniz.
Ders Anlatmak İçin En İyi Metotları Belirleyin
Online kursların yazı, video, grafikler, ses ve listeler gibi birçok noktada bilgi aktarımı yapması istenmektedir. Burada önemli olan kursunuz içerisinde yapmak istediğiniz formatlardan hangisinin size uygun olacağını belirlemektir. Bazı durumlarda sadece tek bir ders için birçok farklı yöntem uygulamak zorunda kalabilirsiniz. Örneğin Quickbooks kullanımı ve açılışı üzerine bir kurs hazırlamışsanız hem adım adım nasıl kullanılacağı hakkında bilgi vermeli hemde indirip kurulum oluşturmaya dair bir video hazırlamalısınız.
Derslerinizi Hazırlayın
Bu online kurs hazırlamanın en çok uğraştıran ve zaman alan kısımlarından biridir. Tüm ders içeriklerinde, başlangıçta çıkacak bir metin yada logo tasarlamalısınız. Metin halinde oluşturduğunuz derslerin içerisinde yazım hatası olmadığına dair sık sık kontrollerde bulunun ve sisteme yüklediğiniz videoların sorunsuz çalıştığından emin olun.
Kursunuzu İnternete Yüklemek

Platformunuzu seçtikten sonra yapmanız gereken kursunuzu internete yüklemektir. Eğer seçtiğiniz platform kursunuzu kişiselleştirmeye izin veriyorsa logo yada renk düzenlemesi gibi göze hitap eden şeylerin ayarlamasını mutlaka yapın. Bu, sizin markanızın özgün olduğunu vurgulayacaktır.
Kursunuzu Pazarlayın
Platform haricinde kursunuzu farklı yerlerde pazarlamalısınız. Udemy gibi bir hizmeti kullanıyor olsanız bile (Öğrenciler Udemy sayesinde kursunuza kolaylıkla ulaşabiliyor olsalar da) kendi pazarlama yöntemlerinizi geliştirmelisiniz. Bir pazarlama planı oluşturarak bu adıma başlayabilirsiniz. Pazarınızın nereler olduğunu, öğrencilere nasıl ulaşabileceğinizi, kursunuzu ve kendinizi en iyi nasıl tanıtabileceğinizi hazırladığınız plan içerisine ekleyin. Elbette kursunuzu en iyi pazarlayabileceğiniz kısım sosyal medya platformlarıdır.
Kurstaki Bilgilerin Güncel Olduğundan Emin Olun
Her ay düzenli olarak kurs içerisindeki bilgilerin güncel olduğundan emin olmak için kontrollerde bulunun. Eskimiş bilgiler hakkınızda kötü yorumlara sebep olabilir ve hiçbir öğrencinin işine yaramaz. Ayrıca zaman içerisinde oluşan ders kaynaklarındaki bozuklukları onarmalı ve insanlara kesintisiz bir eğitim sunmalısınız.